Cosmetica

Cosmetica Terschelling

Bij biologische Schapenboerderij de Zeekraal kun je ook terecht voor persoonlijke verzorgingsproducten. Zoals je waarschijnlijk al gelezen hebt op onze site, gebruiken wij onze schapenmelk voor veel verschillende doeleinden: kaas, ijs, en dus ook cosmetica!

Onze cosmetica wordt gemaakt van ingrediënten die van hoogwaardige, fair-trade, en plantaardige oorsprong zijn en via natuurlijke processen zijn vervaardigd.

Wat onze cosmeticaproducten vooral uniek maakt is dat het onze verse, biologische schapenmelk bevat. Deze schapenmelk zorgt voor een bijzondere toevoeging aangezien het een vocht inbrengende werking heeft. Daardoor voelt je huid verzorgd en zijdezacht aan.

Wil je onze cosmetica eens proberen? Bestel het dan eenvoudig op onze webshop, of kom gezellig langs in onze winkel.

Handcrème met schapenmelk

Wanneer je regelmatig een milde handcrème gebruikt, behoud je je handen in topconditie. Je handen hebben het namelijk zwaar te verduren (o.a. doordat ze niet bedekt zijn en regelmatig gewassen worden) en vooral in de winter worden ze sneller droog en ruw.

Het gevolg? Droge handen zijn gevoeliger voor irritaties. Ook kan het jeuk, een branderig gevoel, of wondjes veroorzaken. Bacteriën en ziektekiemen kunnen dan gemakkelijker je huid binnendringen. Een goede handcrème voorkomt dit, en houdt daarom je handen soepel en gezond.

Onze handcrème bevat onze verse, biologische schapenmelk, waardoor het een extra vocht inbrengende werking heeft. Verder bevat de handcrème ook goudsbloemolie, wolvetolie, en vitamine E dat huidherstellend werkt. De handcrème is zeer prettig in gebruik aangezien het snel intrekt, niet vettig aan voelt, en bovenal ook nog eens heerlijk ruikt. Gecombineerd met de vochtregulerende werking is het resultaat een zijdezachte huid.

Klik hier voor onze handcrème.

Pure lanoline – 100% natuurzuiver!

Lanoline wordt ook wel wolvet genoemd, en is een geweldig ingrediënt om de huid te herstellen en te beschermen. Lanoline is van nature aanwezig in schapenwol en beschermt de huid en vacht van het schaap tegen weersinvloeden. Deze zelfde werking heeft het ook op onze huid. Sterker nog, wolvet lijkt sterk op ons eigen huidvet. Het is een geweldig hydraterend middel, en onze lanoline bevat 100% natuurzuivere schapenwolvet zonder toevoegingen.

De lanoline kun je op elke plek van je huid gebruiken. Het werkt voornamelijk goed tegen kloven en droge plekken. Lanoline dringt diep door in de huid waardoor het verzachtend en helend werkt. Kun je dus nog een zuiver, verzorgend middel gebruiken voor je droge huid? Dan zul je veel plezier beleven aan dit product.

Klik hier voor onze lanoline.

Zeep

Sinds enige tijd maken we van onze schapenmelk ook zeep. Deze zepen zijn heerlijk zacht, schuimend, en verzorgend. Het produceren van onze zeep gebeurt op traditionele wijze, waarbij het proces van verzepen ongeveer zes weken in beslag neemt.

Onze zepen zijn op dit moment nog niet beschikbaar, omdat we een nieuwe batch moeten maken. Naar verwachting zullen onze zeepjes rond september weer beschikbaar zijn.