IJsmakerij

IJsmakerij Terschelling

Ben je benieuwd naar het lekkerste ijs van Terschelling? En heb je altijd al een typisch Terschellings ijsje willen proeven? Kom dan gerust eens langs bij onze schapenboerderij De Zeekraal!

Dankzij onze schapen hebben we heerlijke, verse schapenmelk wat we in onze professionele ijsmakerij gebruiken om heerlijk schepijs te maken. Hierbij maken we gebruik van typische eilandersmaken. Denk hierbij aan cranberry, duindoor, en vlierbes. Maar daar blijft het niet bij. We zijn continu op zoek naar bijzondere en pure smaken, het liefst passend bij het prachtige eiland Terschelling. Ook maken we softijs/vers ijs van onze schapenmelk met zo min mogelijk toevoegingen. Al ons ijs is geschikt bij een koemelkallergie.

In onze gezellige boerderijwinkel kun je ons divers en ambachtelijk ijs komen proeven. Daarna kun je ook rondkijken in onze winkel, zien waar de kaas en het ijs van gemaakt wordt, en nog meer lekkere streekproducten van Terschelling ontdekken.

Verder kun je onze dieren op de schapenboerderij bezoeken, en is onze stal open voor bezoek. De schapen worden gemolken van 17.00 tot 18.00 uur, tenzij ze in hun rustperiode zitten (dat is van november t/m maart of april).

Het lekkerste ijs op Terschelling

Wat maakt ons ijs nu zo uniek op Terschelling? De reden waarom ons ijs zo lekker is, is omdat we hiervoor de beste biologische ingrediënten gebruiken die zoveel mogelijk van plaatselijke bedrijven komen. Onze buren van De Groenhof leveren bijvoorbeeld de cranberry’s en aardbeien, de imker levert de honing, en ook de duindoornbessen komen uit het waddengebied. Daardoor ben jij verzekerd van een écht uniek ijsje op Terschelling. Een bijzondere smaak die je niet snel ergens anders tegenkomt.

Een andere reden waarom ons ijs zo lekker is, is dankzij onze verse schapenmelk. Onze schapen worden twee keer per dag gemolken. Doordat onze melkschapen bijna het hele jaar door in kruidenrijke percelen lopen eten zij gras dat veel variatie in gras- en plantensoorten bevat. En dit proef je uiteraard terug in de schapenmelk – en dus ook in ons ijs. Verder maken wij al onze producten waaronder het ijs wij met veel passie en liefde – en dat proef je.

Voor onze huidige openingstijden, neem dan een kijkje op onze homepagina.