Kaasmakerij

Kaasmakerij Terschelling

Ben je benieuwd naar onze overheerlijke kaasmakerij op Terschelling?

Als je de biologische schapenboerderij De Zeekraal bezoekt, dan moet je natuurlijk wel een bezoekje brengen aan onze kaasmakerij. Dan ontdek je hoe onze ambachtelijke kazen met veel passie en liefde worden gemaakt. Hiervoor gebruiken wij verse schapenmelk die wij dagelijks van onze schapen verkrijgen. Deze melk (en daardoor de kaas) smaakt extra lekker, omdat onze schapen bijna het hele jaar door op de weilanden tussen de waddendijk en de duinen grazen.

Enkele factoren die ervoor zorgen dat onze kazen zo lekker zijn:

• De zilte lucht
• De biologische bedrijfsvoering
• Het agrarische natuurbeheer, waardoor er veel variatie is in gras- en plantensoorten

Wij melken onze schapen twee keer per dag. De meeste melk wordt gebruikt voor onze kaasmakerij. Het kaasmaken zelf en de rijping gebeurt op een ambachtelijke wijze. Verder voldoen ons land, de schapen en de kaasmakerij aan strenge biologische en hygiënische eisen.

Dit zorgt voor de unieke smaak, en natuurlijk een bijzonder product op een bijzondere locatie!

zilt7

De soorten kazen uit onze kaasmakerij

Onze ambachtelijke kazen zijn elk uniek. Zo hebben we bijvoorbeeld belegen kaas, die na enkele maanden rijpen een lichte karamelsmaak krijgt. En naast de naturel kazen hebben we kaas met fenegriek, honingklaver, jong, en jong belegen.

Daarnaast is onze specialiteit de schapenkaas met zeekraal. Niet voor niets dragen we dan ook met trots deze naam. Deze zilte groente groeit op de kweldergebieden op korte afstand van de boerderij en maakt de smaak van de kaas zuiver, smedig en kruidig. Onze kazen zijn waar mogelijk volledig biologisch. Dit is niet het geval bij onze schapenkaas met zeekraal, aangezien zeekraal niet biologisch te verkrijgen is.

Je hoeft niet fysiek langs te komen om onze overheerlijke kazen te proeven. Op onze webshop kun je eenvoudig onze kazen bestellen, waardoor we de kazen tot aan jouw deur laten bezorgen. Makkelijker dan dit kan niet.

Ben je benieuwd naar al onze soorten kazen? Hieronder vind je nog enkele voorbeelden.

Biologische Zilte Duinkaas

De Zilte Duinkaas is gemaakt van een combinatie van onze eigen schapenmelk en biologische koeienmelk van een collega op Terschelling. Omdat we allebei veel aan agrarisch natuurbeheer doen, is het gras extra smakelijk voor de dieren dankzij de vele kruiden. Om deze reden zullen er ook veel weidevogels broeden. Deze rauwmelkse kaas heeft een natuurkorst en wordt op boerderij De Zeekraal gemaakt.

Biologische Grijze Duinkaas

De Grijze Duinkaas is volledig gemaakt van koemelk van onze biologische collega op het eiland en heeft een heerlijke aardse smaak. Wat de Grijze Duinkaas uniek maakt, is dat het gerijpt wordt in een bunker op Terschelling. De naam heeft te maken met de korst, aangezien de korst een mooie grijze kleur ontwikkelt. Sinds 2018 is de Grijze Duinkaas verkrijgbaar en in ditzelfde jaar hebben wij op de kaas- en delicatessen beurs een prijs gewonnen voor de beste noviteit!

Onze kazen kopen of bestellen

Kom langs in onze gezellige boerderijwinkel op Terschelling, of bestel onze kazen via onze webshop. Kaas- en delicatessenwinkels die geïnteresseerd zijn in onze producten kunnen rechtstreeks bij ons bestellen. Je kunt onze kazen ook vinden op diverse verkooppunten in heel Nederland. Wil je meer informatie? Stuur dan vooral een mailtje naar info@dezeekraal.nl.