Kaasmakerij

Kaasmakerij

De schapen grazen bijna het jaar rond op de weilanden tussen de waddendijk en de duinen. Door de zilte lucht, de biologische bedrijfsvoering en het agrarische natuurbeheer bevat dit gras veel variatie in gras- en plantensoorten. De schapen worden twee maal daags gemolken en geven ongeveer twee liter melk per dag. De meeste melk wordt gebruikt voor het maken van heerlijke schapenkaas. De belegen kaas krijgt bijvoorbeeld na enkele maanden rijping een lichte karamelsmaak.

Onze specialiteit is de schapenkaas met zeekraal; deze zilte groente groeit op de kweldergebieden op korte afstand van de boerderij en maakt de smaak van de kaas zuiver, smedig en kruidig.
Het land, de schapen en de kaasmakerij voldoen aan de strenge biologische en hygiënische eisen maar het kaasmaken en de rijping gebeurt op een echt ambachtelijke manier. Hierdoor ontstaat een heel bijzonder produkt op een bijzondere locatie!

Nieuw in ons assortiment is de rauwmelkse kaas Zilte Duinen. Deze kaas is een echt product van Terschelling; een mix van onze eigen schapenmelk en de koeienmelk van Gerard en Marion Cupido. Beide bedrijven doen veel aan agrarisch natuurbeheer waardoor er veel weidevogels broeden en het gras extra smakelijk is voor de dieren door de vele kruiden.  De korst van de kaas wordt ingesmeerd met olie en de rijping gebeurt voor een deel in oude bunkers in de duinen.

zilt7

Onze kaas is te koop in onze boerderijwinkel op Terschelling en op diverse verkooppunten in heel Nederland. Kaas- en delicatessenwinkels die geïnteresseerd zijn in onze producten kunnen rechtstreeks bij ons of via De Zaaister bestellen.  Wilt u meer informatie, stuurt u ons dan gerust een mailtje via info@dezeekraal.nl.