Kaasmakerij

Kaasmakerij

De schapen grazen bijna het jaar rond op de weilanden tussen de waddendijk en de duinen. Door de zilte lucht, de biologische bedrijfsvoering en het agrarische natuurbeheer bevat dit gras veel variatie in gras- en plantensoorten. De schapen worden twee maal daags gemolken en geven ongeveer twee liter melk per dag. De meeste melk wordt gebruikt voor het maken van heerlijke schapenkaas. De belegen kaas krijgt bijvoorbeeld na enkele maanden rijping een lichte karamelsmaak.
Onze specialiteit is de schapenkaas met zeekraal; deze zilte groente groeit op de kweldergebieden op korte afstand van de boerderij en maakt de smaak van de kaas zuiver, smedig en kruidig.
Het land, de schapen en de kaasmakerij voldoen aan de strenge biologische en hygiënische eisen maar het kaasmaken en de rijping gebeurt op een echt ambachtelijke manier. Hierdoor ontstaat een heel bijzonder product op een bijzondere locatie!

 

zilt7

Zilte Duinkaas

Onze Zilte Duinkaas wordt gemaakt van eigen schapenmelk en de koeienmelk van boerderij Cupido, ook hier op het eiland. Beide bedrijven doen veel aan agrarisch natuurbeheer, waardoor er veel weidevogels broeden en het gras extra smakelijk is voor de dieren door de vele kruiden. De rauwmelkse kaas heeft een natuurkorst en wordt op boerderij De Zeekraal gemaakt.

Grijze Duinkaas

Sinds 2018 is de Grijze Duinkaas verkrijgbaar. Deze kaas is een rauwmelkse koekaas van Terschellinger melk en wordt gerijpt in een bunker op het eiland. De korst ontwikkelt een mooie grijze kleur en de kaas krijgt een heerlijke aardse smaak. Op de kaas- en delicatessenbeurs 2018 won De Zeekraal met deze kaas de prijs voor beste noviteit.

Onze kaas is te koop in onze boerderijwinkel op Terschelling en op diverse verkooppunten in heel Nederland. Kaas- en delicatessenwinkels die geïnteresseerd zijn in onze producten kunnen rechtstreeks bij ons bestellen of via Udea. Wilt u meer informatie, stuurt u ons dan gerust een mailtje via info@dezeekraal.nl.